Roosendaal

Maatschappelijke organisaties uit Roosendaal kunnen compensatie voor energielasten krijgen

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Verenigingen en organisaties binnen de gemeente Roosendaal kunnen een eenmalige compensatie voor de hoge energieprijzen krijgen. Wethouder Evelien van der Star heeft deze subsidieregeling uitgewerkt. Vanaf 15 april kan de subsidie worden aangevraagd.

De compensatie is nodig, meent Van der Star. “Naast inwoners zijn ook onze verenigingen en organisaties geraakt door de energiecrisis.” Het gaat om een eenmalige compensatie, voor de jaren 2022 en 2023. “Het college hoopt hierdoor wat financiële ademruimte te bieden, zodat het bestaan van de verenigingen en organisaties niet in gevaar komt.”

In totaal is er 650 duizend euro vrijgemaakt voor de regeling. Het geld komt uit het algemene reserve. Dit is verspreid over de twee jaren waarin de prijzen zo explosief stegen. Als vergelijkingspunt is juli 2021 gebruikt.

Per aanvrager wordt er maximaal tienduizend euro per jaar gecompenseerd. “Het voortbestaan van verenigingen en organisaties is erg belangrijk voor onze buurten en dorpen”, aldus de wethouder.