Roosendaal

Machinist zet LPG-trein stil in Roosendaal vanwege vreemde lucht

Foto: © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een machinist heeft maandagochtend in Roosendaal een goederentrein met het vloeibare gas LPG stilgezet, omdat hij een vreemde lucht rook. Hij stopte de trein ter hoogte van de Gastelseweg en heeft meteen de hulpdiensten ingeschakeld.

Door: Bianca van Vugt

Hulpdiensten zijn maandagochtend uitgerukt, nadat een machinist een vreemde lucht rook. De machinist reed met een goederentrein. De ketelwagons waren gevuld met het vloeibare gas LPG. Toen hij een vreemde lucht rook, nam hij geen risico en zette de trein stil. Dat was ter hoogte van de Gastelseweg in Roosendaal.

Spoorwegbeheerder ProRail heeft meteen tijdelijk het andere treinverkeer stilgelegd. En de politie heeft voor de zekerheid een deel van de Gastelseweg afgesloten. De brandweer heeft samen met de machinist een controlerondje gelopen rond de trein en de ketelwagons. Maar ze hebben geen lekkage of problemen gevonden.

De brandweer denkt dat er misschien een rem is vastgelopen en is gaan stinken. Er is geen gevaar geweest voor de omgeving. Na de controle is de goederentrein gewoon verder gereden en al het andere verkeer mocht ook weer doorrijden.