Woensdrecht

Regionale bedrijven staan centraal in kinderserie ‘Bekijk het maar’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Bekijk het Maar. Dat is de naam van een kinderserie die in de regio wordt opgenomen. Huijbergenaar Pascal Brugman heeft de handen ineen geslagen met actrice Bodine Jeske. Samen nemen zij bij verschillende bedrijven de afleveringen op.

Deze week namen de bevlogen filmmakers twee afleveringen op in de gemeente Woensdrecht, waarvan één bij Anytime Fitness in Hoogerheide. In de rol van Madelief doet Bodine Jeske mee met de work-out. “We hebben veel plezier tijdens de opnames. We zeggen ook tegen de mensen die meewerken dat ze lekker zichzelf moeten zijn. Ik probeer er ook zoveel van mezelf in te leggen”, zegt ze terwijl ze nog bijkomt van de oefeningen.

Madelief is erg onhandig en er gaat van alles mis

In de serie staat een meisje centraal dat zichzelf afvraagt wat ze wil worden. “Die vraag krijgen de kinderen al op de basisschool. Madelief solliciteert daarom bij verschillende bedrijven en loopt steeds een dagje mee”, zegt Pascal Brugman. “Madelief is alleen erg onhandig en er gaat dus van alles mis”, verklapt Bodine Jeske.

We werken zonder script

Ondertussen zijn er al meerdere afleveringen van ‘Bekijk het Maar’ te zien op YouTube. Zo filmden ze bij een trimsalon, bij de geitenboerderij, de supermarkt en een brillenwinkel. Op een draaidag wordt er veel geïmproviseerd. “We werken niet met een scriptje, maar gaan zeer open-minded te werk”, legt Pascal uit.

Voorlopig hebben de filmmakers nog veel lol in het maken van afleveringen. Ze hopen daarom ook nog lang door te gaan. Bovendien zouden ze deze zomer graag het land in trekken, als daar de financiële middelen voor zijn. Mensen die het project willen steunen kunnen meedoen met de crowdfundingsactie.