Roosendaal

Mag er voortaan ook snoeiafval in de bladkorven in Roosendaal?

Paul Joachems Paul Joachems

Nu het volop herfst is staan er in de gemeente Roosendaal op diverse plaatsen bladkorven. Hierin kunnen inwoners gevallen bladeren kwijt zodat hun groene container niet te snel vol raakt. De korven zijn uitsluitend bedoeld voor herfstbladeren. Maar dat gaat veranderen als het aan Alex Raggers en Evelien van der Star-Deijkers van de VLP ligt.

Door: Kitty Joachems

“In deze tijd wordt er ook veel gesnoeid, waardoor de GFTE-bakken van inwoners snel vol raken”, zeggen de VLP-raadsleden. “Mensen kunnen hun snoeiafval natuurlijk ook naar het grondstoffencentrum brengen maar daar is het regelmatig druk en bovendien willen we in coronatijden het aantal verplaatsingen zoveel mogelijk beperken”, stelt Raggers.

Daarom vraagt de VLP aan de wethouder om de bladkorven ook beschikbaar te stellen voor snoeiafval. Dat voorkomt lange wachtrijen bij het grondstoffencentrum en zo ontstaat ook niet de verleiding om het snoeiafval toch in de grijze container bij het restafval te gooien. “We richten ons daarbij niet alleen op dit jaar”, vertelt Van der Star. “We kijken ook vooruit naar volgende jaren, waarin hopelijk geen corona-restricties meer nodig zijn.”