Roosendaal

Mag ik deze dans: Licht, camera, liefde!

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het Tongerlohuys staat in het teken van de liefde. In het Roosendaalse museum wordt momenteel de tentoonstelling ‘Mag ik deze dans’ opgebouwd.

De tentoonstelling toont de zoektocht naar liefde van kunstenaar Marieke de Bra. Die zoektoch begon naar eigen zeggen in 2015. “Die zoektocht ben ik nu aan het afronden in het Tongerlohuys”, zegt ze. Onderdeel van de tentoonstelling in het museum is een filmset waar ze een film over hetzelfde thema opneemt.

Daten ging vroeger heel anders dan nu

De filmset is een replica van de danschool van de ouders van De Bra. “De film gaat niet zozeer over de dansschool, maar wel over de liefdeskoppels die elkaar daar leerden kennen.” Dezelfde koppels fotografeerde ze ook in de dansschool, voordat deze tegen de vlakte ging. “Ik was gefascineerd door de anekdotes van de stellen over hoe ze elkaar leerde kennen. Dat ging heel anders dan nu.”

Om de link te leggen tussen het daten vroeger en nu, fotografeerde Marieke de Bra zichzelf met haar tinderdates. Zowel de foto’s die ze in de dansschool maakte, als de foto’s die ze met haar dates maakte zijn van 10 december 2021 t/m 15 maart 2022 te zien in het Tongerlohuys. De film is naar verwachting 1 maart af.