Bergen op Zoom

Maikel Goudzwaard: Ik ben goed in het bouwen van escape rooms

Redactie Redactie

Op dit moment heeft hij al één escape room in de Gevangenpoort in Bergen op Zoom. Maar als de vergunning rondkomt dan opent Maikel Goudzwaard dit jaar nog zijn tweede en wellicht later nog een derde en vierde in het centrum van de Markiezenstad.

 

Aan de Grote Markt in Bergen op Zoom, in het pand van de Kleine Vlaming moet de nieuwe escape room komen. Omdat het pand naast theater De Maagd ligt zal het thema van de Escape Room ook theatraal zijn. “Ik probeer escape rooms altijd zo te maken dat ze iets te maken hebben met de locatie. Vandaar dat ik heb gekozen voor het thema De kelder van de Maagd”, geeft Goudzwaard aan.

Vergunning

De Zeeuws-Brabantse ondernemer heeft meerdere escape rooms en andere spellen in Zeeland en Brabant. Hij beheert onder andere het grote Escape The City spel, wat je kan spelen met meer dan twaalf personen. “Je moet zorgen voor een groot aanbod voor allerlei groepen. Ik ben goed in het bouwen van escape rooms”, gaat Maikel verder. Hij droomt ervan om een escape room te maken in het Markiezenhof. “Wellicht als iedereen is uitgekeken op de Gevangenpoort kunnen we een nieuwe escape room maken in een andere prachtig monument”. Eerst wil Maikel kijken naar een tweede escape room op de begane grond van de Kleine Vlaming. “Als de vergunning goed komt dan komt er zeker een tweede bij”.