Roosendaal

Man (23) aangehouden op verdenking van handel in drugs

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een man van 23 uit Roosendaal is zondagmiddag aangehouden op de Burgemeester Freijterslaan. Hij wordt verdacht van bezit van en handel in drugs.

Een surveillerende agent zag rond 15.15 uur een automobilist op de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal door rood rijden. Hij gaf de auto, met twee inzittenden, een volg-teken. De automobilist leek de politieauto te volgen, maar stopte plotseling ter hoogte van de oprit naar de A17.

Achtervolging

De passagier stapte uit en ging er vandoor. Hij stak de oprit van de A17 over en rende de berm in. De politieagent zag dat de man iets bij zich had, maar kon zien wat het was. Na een korte achtervolging, waar inmiddels meerdere agenten bij betrokken waren, konden ze de 23-jarige Roosendaler aanhouden. Hij rook sterk naar hennep en had meerdere mobiele telefoons bij zich.

Agenten hebben vervolgens met de hulp van politiehond Rex in de bosjes verschillende zakjes met daarin vermoedelijk verdovende middelen gevonden. Na onderzoek bleek het te gaan om hennep, hasj en cocaïne.

Boete van 750 euro

De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij is verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft een boete van 750 euro gekregen plus een boete voor lopen over de vluchtstrook. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.