Roosendaal

Man (32) mishandelt meerdere buschauffeurs in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 32-jarige Angolese man is dinsdag aangehouden op het busstation in Roosendaal. De man zou meerdere buschauffeurs hebben mishandeld omdat zij hem weigerden te vervoeren.

De man doeg geen mondkapje, wat verplicht is in het openbaar vervoer sinds 1 juni. Ook hield hij zich niet aan de huisregels van het vervoersbedrijf. Toen de man in een tweede bus geweigerd werd, ging hij door het lint. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de man twee buschauffeurs mishandelde.

Omstanders die de vechtpartij zagen gebeuren, waarschuwden de politie. Agenten hielden hierop de 32-jarige man aan. De verdachte verzette zich tijdens zijn arrestatie en spuugde een agent vol in zijn gezicht. Ook beledigde hij de agenten.

Aangifte mishandeling

Zowel de twee buschauffeurs al een agent hebben aangifte gedaan van mishandeling. De agenten deden ook aangifte van belediging. Toen de man later werd voorgeleid voor een hulpofficier van justitie gaf hij aan dat hij corona heeft. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Dit gegeven wordt meegenomen als strafverzwarende maatregel. De man zit vast en moet zich vrijdag in een supersnelzitting voor de rechter verantwoorden.