Roosendaal

Man (39) opgepakt voor vuurzee bij autobedrijf

Het pand is volledig verwoest door de brand (foto: Jeroen Stuve, Christian Traets Fotografie)

Herbert Kats Herbert Kats

Een 39-jarige Roosendaler is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een miljoenenbrand, eerder dit jaar. Bij autobedrijf Stifan gingen toen tientallen wagens in vlammen op.

De man is woensdagmorgen opgepakt. De politie verdenkt hem van brandstichting. Na de vuurzee bij het autobedrijf aan de Jan Frederik Vlekkestraat werd de schade geraamd op zeker één miljoen euro.

Toen de brand in de nacht van 2 op 3 januari uitbrak moest de brandweer met zestig man uitrukken. Nadat de hoog oplaaiende vlammen aan het eind van de nacht onder controle waren bleek het bedrijfspand verwoest. Twee naburige panden liepen roetschade op en gesprongen ramen. Zo’n tachtig auto’s gingen verloren.

Beelden

Uit het onderzoek werd al snel duidelijk dat de brand was aangestoken. Camerabeelden lieten zien hoe een man kort voor drie uur op zijn scooter bij het bedrijf arriveerde. Wat later leggen de beelden vast dat hij er vandoor gaat als zich rook aan het verspreiden is.

Nadat de programma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht hadden besteed kwam bij het onderzoek de 39-jarige verdachte in het vizier van de politie.

Lees ook: Enorme brand verwoest autobedrijf en tientallen auto’s Lees ook: Verwoestende brand bij Roosendaals autobedrijf vermoedelijk aangestoken