Heerle

Man (58) uit Heerle aangehouden voor diefstal zonnepanelen, drank en gereedschap

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een man van 58 uit Heerle is woensdagmorgen in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij voor 600.000 euro aan zonnepanelen, drank en gereedschap heeft gestolen. In zijn huis is ook een niet-werkende hennepkwekerij gevonden. De man zit vast voor verder onderzoek en verhoor.

De politie kwam de man in juni vorig jaar op het spoor na een aangifte van diefstal van een lading met zonnepanelen in de haven van Moerdijk. De zonnepanelen hadden een waarde van bijna 100.000 euro.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man nog meer ladingdiefstallen had gepleegd tussen 17 mei en 18 december vorig jaar in onder andere Breda, Rijsbergen en Etten-Leur. In totaal zijn er 3.700 zonnepanelen gestolen met een waarde van 400.000 euro. Ook heeft de man twee grote ladingen alcoholische drank en gereedschap gestolen. De totale schade is ruim 600.000 euro.

Bij de aanhouding van de man is in zijn huis een niet-werkende hennepkwekerij gevonden. De kwekerij is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook is er 410 gram hennep en een middel voor de productie van synthetische drugs in beslag genomen.

De man is overgebracht naar een politiecellencomplex voor verder onderzoek en verhoor.