St.Willebrord

Man aangehouden met vuurwapen na achtervolging in St. Willebrord

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Kort na middernacht heeft de politie op zaterdag 27 januari een man gearresteerd die betrokken was bij een achtervolging in St. Willebrord. De politiepatrouille merkte rond 00.30 uur een verdachte auto op en besloot de bestuurder een stopteken te geven voor controle. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er vandoor, waarna een korte achtervolging ontstond.

Toen de auto op de Korenbloemstraat snelheid verminderde, sprong de bijrijder uit het voertuig. De politieagenten zetten de achtervolging te voet voort en wisten de man snel in te halen. Na een korte confrontatie werd de verdachte, een 33-jarige man, aangehouden. Bij het doorzoeken van de verdachte troffen de agenten een vuurwapen aan. Daarnaast bleek hij nog een gevangenisstraf van 180 dagen open te hebben staan.

Auto niet gevonden

De vluchtende auto werd niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort om de betrokkenheid van de verdachte en de reden voor de vlucht te achterhalen. De verdachte zal worden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verdere juridische stappen.