Roosendaal

Man aangehouden na mishandeling vrouw in Roosendaal

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In de vroege ochtend van maandag 12 februari heeft de politie in Roosendaal een 27-jarige man aangehouden na mishandeling van een vrouw. De man, van wie de woonplaats onbekend is, sloeg en schopte de vrouw op de Burgemeester Freijterslaan.

De vrouw was rond 05.15 uur haar honden aan het uitlaten toen ze glasgerinkel hoorde. Even later kwam ze een man tegen die ze niet kende. De man begon haar uit te schelden en sloeg haar plotseling. Hij rende vervolgens weg, maar kwam later terug en begon opnieuw op de vrouw in te slaan en te schoppen.

Een passerende politie-eenheid, die op de melding van het glasgerinkel was afgegaan, zag de mishandeling gebeuren en greep direct in. De vrouw raakte gewond en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en verzorgd. Ze heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Op de vlucht

De verdachte ging er vandoor toen hij de politie zag. De agenten dreigden hun stroomstootwapen te gebruiken, waarna de man zich overgaf.

Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een blaastest, speekseltest, ademanalyse en bloedonderzoek. De politie kan hierdoor niet vaststellen of de man onder invloed was van alcohol, drugs, medicijnen of een combinatie daarvan. Weigeren om mee te werken aan een ademanalyse of bloedonderzoek is een verkeersmisdrijf. De man wordt dan ook geverbaliseerd voor het weigeren van deze onderzoeken.

Vernielde ruit

Uit onderzoek blijkt dat de melding over het glasgerinkel vermoedelijk ook met de aangehouden verdachte te maken heeft. Op de Burgemeester Freijterslaan bleek de ruit van een woning te zijn vernield. De politie verdenkt de man ervan die ruit te hebben vernield en neemt dit mee in het vervolgonderzoek. De verdachte zit nog vast.