Nispen

Man aangehouden wegens poging woninginbraak

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 27-jarige Algerijn zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagnacht aangehouden in Nispen op verdenking van woninginbraak, het verstoren van de nachtrust en het plegen van erfvredebreuk.

Agenten zagen rond 03.00 uur een man lopen op de Bergsebaan in Nispen. Zij vroegen wat de man daar aan het doen was. Hij verklaarde dat hij gestrand was met de trein in Essen en dat hij naar het station in Roosendaal liep om daar de eerste trein te pakken. De agenten hebben hem de weg gewezen en zijn weer doorgereden.

Inbraak

Een klein kwartier later kwam er een melding binnen van een inbraak op de Bergsebaan. Toen de politie arriveerde was de inbreker al vertrokken zonder iets te hebben gestolen. In de buurt van de woning liep wel een man rond. Het bleek dezelfde Algerijn te zijn die net was aangesproken door surveillerende agenten. De man is staande gehouden.

Schoensporen

In de woning zijn schoensporen aangetroffen. Deze zijn vergeleken met de schoenen van de man en die kwamen overeen. De man is volgens aangehouden voor poping tot inbraak, het plegen van erfvredebreuk en het verstoren van de nachtrust. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex en is zondag verhoord. De bewoners van de woning aan de Bergsebaan hebben aangifte gedaan.