Roosendaal

Man denkt telefoon te kopen maar wordt bedreigd en beroofd: politie zoekt getuigen

Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie is op zoek naar getuigen van een brute straatroof die op maandagavond 23 oktober heeft plaatsgevonden aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. Twee jongens hebben het slachtoffer met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten, daarna hebben ze hem bedreigd met een mes en beroofd van zijn geld.

Het slachtoffer had via een verkoopsite een afspraak gemaakt om een telefoon te kopen. Eenmaal aangesproken op de afgesproken plek, om 21.00 uur op de Jan Vermeerlaan, stond één jongen al op het slachtoffer te wachten. Deze jongen was ongeveer 1.70 meter lang, had een licht getinte huidskleur en kort, krullend haar met een lok. Hij droeg een donker bomberjack en een broek met een witte streep aan de zijkant.

Bijtende vloeistof, messen en vuurwapen

De onbekende jongen wilde eerst het geld zien voordat hij de telefoon gaf. Het slachtoffer vertrouwde het daardoor niet. Niet veel later verscheen de tweede jongen. Hij was donker gekleed en droeg een capuchon over zijn hoofd. Ze spoten het slachtoffer een bijtende vloeistof in zijn gezicht, en beiden jongens drukte een mes tegen het slachtoffer aan. Het slachtoffer gaf al zijn geld, dat eigenlijk bestemd was voor de telefoon, aan de jongens. Die gingen er vervolgens vandoor.

Omdat het slachtoffer zijn telefoon kwijt was geraakt tijdens de bedreiging, bleef hij nog even op de plek om daarnaar te zoeken. De jongens kwamen weer terugrennen, en het slachtoffer wilde vluchten. Maar toen hij niet snel genoeg weg kon komen met zijn voertuig, werd hij nogmaals bedreigd. Waarschijnlijk met een vuurwapen. De andere jongen stak een band van zijn voertuig lek.

Getuigen en camerabeelden

Het slachtoffer is in paniek weggereden van de locatie, en heeft de politie gebeld. Daarom is de politie op zoek naar getuigen of camerabeelden. Wie tips heeft kan dit melden door te bellen naar 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar mensen die contact hebben gehad met verkopers die af willen spreken in de Jan Vermeerlaan of omgeving, omdat deze jongens mogelijk meer slachtoffers willen maken.