Zevenbergen

Man doet zich voor als agent en wordt aangehouden

nepagent roosendaal

Waarom de man zich als een agent kleedde is nog niet bekend (foto: politieteam Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het politieteam van Roosendaal heeft in de nacht van woensdag op donderdag een nepagent aangehouden. De 53-jarige man uit Zwijndrecht gaf zich in Zevenbergen valselijk uit als politieagent.

De man droeg onder andere een kogelvrij vest, met daarop een portofoon bevestigd. Ook had hij een soort nep-politie legitimatiebewijs bij zich. Op zijn auto zaten blauwe flitsers, laat Politie Basisteam Roosendaal via een facebookbericht weten. Waarom de man zich voordeed als agent is nog niet duidelijk.

nepagent roosendaal
De man droeg een kogelvrij vest met daarop ‘police’ (foto: politieteam Roosendaal)

Jezelf voordoen als agent is strafbaar. Ook flitsers op je auto hebben is niet toegestaan. Meerdere spullen en het voertuig van de man zijn in beslag genomen. Hij is overgebracht naar het cellencomplex Mijkenbroek in Breda. Daar zal hij door de recherche gehoord worden.

Andere meldingen

De nepagent is niet de enige melding waar het politieteam van Roosendaal mee te maken heeft gehad die nacht. Ze hebben collega’s van politieteam Bergen op Zoom ondersteund bij de melding van een ruzie. Ook hebben ze politieteam Oosterscheldebekken geholpen bij een aanrijding op de snelweg in Kruiningen (Zeeland).