Hoeven

Man en vrouw aangehouden na bedreiging met (nep)vuurwapen

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een man (29) en een vrouw (26) zijn zondagmiddag aangehouden, nadat ze twee mensen hebben mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Dat gebeurde in de Tuin van Gerlagh in Hoeven. Uiteindelijk bleek het om twee nepvuurwapens te gaan.

De vrouw liep zondag rond kwart over vijf ‘s middags een winkel uit. Het alarm ging af, en personeel probeert de vrouw nog tegen te houden omdat ze denken dat ze iets gestolen heeft. De vrouw loopt door, en stapt in een auto.

Vuurwapens

Tegelijkertijd staat er buiten de winkel een getuige te bellen met haar vriend. Deze vrouw fietst, na gezien te hebben wat er gebeurt, weg met haar boodschappen. Een stukje verderop wordt ze ineens aangevallen door de winkeldief. Zij pakt de getuige bij haar nek, en vraagt schreeuwend waarom ze haar gefilmd heeft. De getuige geeft, erg geschrokken, aan dat ze niet aan het filmen was, maar met haar vriend aan het bellen is.

Daar geeft de mogelijke winkeldief geen gehoor aan. Ze pakt een vuurwapen en drukt dat tegen de nek van de getuige. De getuige is bang, maar vecht wel terug. Haar vriend komt op dat moment aanlopen en probeert haar te helpen. Op datzelfde moment komt er een bekende van de winkeldief aanlopen, ook hij heeft een vuurwapen bij zich. Uiteindelijk stapt het tweetal in een auto om er vervolgens vandoor te gaan.

Zoekactie

Het slachtoffer en haar vriend blijven verbouwereerd achter. De politie wordt ingeschakeld en start meteen een onderzoek. Via het kenteken van de auto komen de agenten uit bij een adres in St. Willebrord. Snel daarna zien ze de auto daar ook rijden.

Met behulp van het stopteken en de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten worden de twee inzittenden uit de auto gepraat en aangehouden. In de auto vinden de agenten de twee wapens, die nep blijken te zijn. Ook ligt er een hakbijl in de auto. Zowel de man als de vrouw zijn aangehouden voor bedreiging, mishandeling en mogelijke diefstal.