Roosendaal

Man gearresteerd voor 1 jaar oude inbraak in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft maandagnacht een 27-jarige man uit Breda gearresteerd voor een woninginbraak in Roosendaal. De inbraak was al bijna een jaar geleden: op 30 januari 2019.

De Bredanaar is maandagnacht rond 3.45 uur gearresteerd. De politie zag hem op de Westerhagelaan in Breda, wisten dat hij gezocht werd voor de inbraak en hebben hem gearresteerd. De inbraak waarvan hij wordt verdacht, werd gepleegd op 30 januari 2019. Dat was in een huis aan de Hoge Langendijk in Roosendaal.

Bij de inbraak werd de achterdeur opengebroken. De inbreker stal juwelen en contant geld. De politie vond DNA-sporen in het huis en wist de identiteit van de man te achterhalen. Sindsdien staat hij gesignaleerd. Dat betekent dat hij op een lijst staat van mensen die moeten worden gevonden en gearresteerd.

Maandagochtend in alle vroegte zagen agenten de verdachte op de Westerhagelaan in Breda en hebben hem gearresteerd. De man zit vast voor verhoor. De sieraden die een jaar geleden in Roosendaal zijn gestolen, zijn nooit teruggevonden.