Bergen op Zoom

Man houdt vluchtende tasjesdief tegen in Bergen op Zoom

Maarten Elst Maarten Elst

Een wel heel opmerkelijk tafereel speelde zich donderdagochtend af aan de Burgemeester De Roocklaan in Bergen op Zoom. Een man uit Roosendaal zag tot zijn eigen verbazing dat zijn tas uit zijn bus werd gestolen. De Roosendaler zat de tasjesdief op zijn hielen en achtervolgde hem tot in de Koning Willem II-straat waar de tasjesdief zijn buit liet vallen. Daar bleef het niet bij voor de dader. De Roosendaler lichtte de politie in en zag tegelijkertijd de dader een straat verderop lopen. De man leende een fiets van een voorbijganger en rekende zelfstandig de tasjesdief in. De dief is ingerekend en overgedragen aan de politie.

De feiten speelden af rond 11:20 uur aan de Burgemeester De Roocklaan in Bergen op Zoom. Een Roosendaler was nietsvermoedend aan het werk totdat zijn tas tot zijn stomme verbazing werd gepikt uit zijn bus.

Onvoltooid gevoel

De Roosendaler riep nog tevergeefs naar de tasjesdief, die het inmiddels op een lopen had gezet. De man achtervolgde de dader tot in de Koning Willem II-straat, waar de dader de tas liet vallen. De rechtmatige eigenaar van de tas pakte zijn eigendom weer op, maar bleef met een onvoltooid gevoel achter.

De Roosendaler was uit op gerechtigheid en ging in dezelfde wijk op zoek naar de man die kort daarvoor zijn tas had gestolen. In de tussentijd had hij de politie ingeschakeld en zijn locatie doorgegeven, waarna hulpdiensten zich richting de Burgemeester De Roocklaan snelde.

Tweede achtervolging

In de Koning Willem III-straat, twee straten van de Burgemeester De Roocklaan vandaan, zag de Roosendaler de dader opnieuw lopen. De man sprak een vrouw op een fiets aan en vroeg of hij het voertuig mocht lenen om de tasjesdief wederom te achtervolgen. Opnieuw volgde er een kat-en-muisspel tussen de man uit Roosendaal en de man uit Bergen op Zoom, waarbij de Roosendaler ditmaal wel de dief wist te grijpen.

Kort hierop kwamen agenten ter plaatse en werd de tasjesdief ingerekend. De dief, een 30-jarige man, is een bekende van de politie. Hij is aangehouden en direct overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit nog altijd vast en wordt later vandaag gehoord over het incident. De eigenaar van de tas heeft aangifte van de diefstal gedaan.