Roosendaal

Man mishandelt NS-medewerker op station Roosendaal en geeft politieman kopstoot

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vrijdagavond rond 20.30 uur ging een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats behoorlijk door het lint op het station van Roosendaal. Hij mishandelde een medewerker van de NS en werd daarna gewelddadig jegens de agenten die hem kwamen ophalen.

De man bemoeide zich op het station uit het niets met een situatie waar hij in eerste instantie niet bij betrokken was. Een NS-medewerker had iemand aangesproken die zijn voeten op het zitgedeelte van een bank had gelegd. Deze jongeman luisterde netjes en ging vervolgens normaal op de bank zitten.

Spugen en schoppen

Blijkbaar was dat reden voor de later opgepakte man om daar de spoorwegbeambte op aan te vallen, door deze een duw te geven. Die riep er een collega bij en samen wilden ze de druktemaker het station uit zetten. Dat pikte de 28-jarige niet. Hij spuugde naar de NS-medewerker en schopte hem vervolgens in zijn kruis. Vervolgens is de politie ingeseind.

Kopstoot

Er kwamen meerdere agenten op de melding af. Zij boeiden de agressieveling en wilden hem meenemen naar de politieauto. Onderweg schopte de verdachte meermaals tegen de benen van een van de politiemannen. Hij wist zelfs een kopstoot uit te delen, waardoor de agent gewond raakte. Er is door zowel de NS-medewerker als de politieman aangifte gedaan.

Aanrijding met politiebus

Het incident had ook een aanrijding tot gevolg. Twee agenten reden met sirene en zwaailicht naar het station maar kwamen op de kruising van de Brugstraat en de Burgemeester Prinsensingel in aanrijding met een personenauto waar vier mensen in zaten. Het leverde flinke schade op maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Het ongeval wordt onderzocht door verkeersspecialisten. Beide voertuigen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Lees ook: Stevige botsing tussen politiebus en personenwagen in Roosendaal