Bergen op Zoom

Man onder invloed van alcohol en drugs rijdt geparkeerde auto’s aan

Maarten Elst Maarten Elst

Een 35-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdagavond 15 juli aangehouden nadat hij tegen drie geparkeerde auto’s is aangereden. Uit een ademanalyse bleek dat de Bergenaar onder invloed was van alcohol en drugs terwijl hij achter het stuur zat. Omstanders hebben de man, nadat hij tegen meerdere geparkeerde auto’s in een bocht bij de Melanendreef was gebotst, tegengehouden en de politie gealarmeerd. Een aantal geparkeerde auto’s heeft forse schade opgelopen. De auto-eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan.

De politie heeft omstreeks 20.30 uur een melding gekregen dat een automobilist tegen meerdere auto’s was gereden. De incidenten gebeurden in een bocht op de Melanendreef in het noorden van Bergen op Zoom. Omstanders hebben de bestuurder tegengehouden waarna de politie ter plaatse kwam.

Ademanalyse

Bij een ademanalyse op straat bleek dat de man te veel had gedronken. De 35-jarige Bergenaar is kort daarop aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Op het bureau is een speekseltest afgenomen. Uit de test bleek de man ook positief te testen op het gebruik van drugs. Het rijbewijs van de Bergenaar is daarop ingevorderd. Verder heeft hij een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen. De automobilisten van wie de auto’s (zwaar) beschadigd zijn geraakt, hebben aangiften gedaan.