Oudenbosch

Man rijdt zonder rijbewijs en onder invloed met hakbijl, flakka en duizenden euro’s rond

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wat begon met één verkeersovertreding eindigt in een aanhouding voor meerdere overtredingen. Politieagenten hebben zaterdagavond een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De man werd eerste instantie staande gehouden op de Ringstraat in Oudenbosch, nadat hij tegen het verkeer in uit de West Vaardeke kwam rijden. Dat bleek niet zijn enige overtreding.

De man werd eerste instantie staande gehouden omdat hij tegen het verkeer in reed. Hij bleek een bekende te zijn van de politie. Al snel zagen de agenten een hakbijl op het dashboard van de auto liggen, en het rook naar flakka. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Door zijn manier van spraak en gedrag kregen de agenten het vermoeden dat de man onder invloed reed.

Meewerken met de aanhouding deed de man niet. Hij verzette zich hevig. Met één boei al om zijn pols probeerde hij er nog vandoor te gaan. Dat is uiteindelijk niet gelukt. De agenten hebben hem met een stroomstootwapen onder controle kunnen krijgen.

Tijdens het doorzoeken van de auto hebben de agenten een aansteker gevonden die op een vuurwapen leek. Ook had de man enkele duizenden euro’s contact geld bij zich, flakka en hasj en meerdere bankpassen van verschillende mensen en meerdere telefoons. “Al met al heeft de aangehouden verdachte heel wat uit te leggen”, schrijft de politie. De man zit nog vast.