Hoogerheide

Man speelt kat en muis spel met politie maar verliest

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een 19-jarige man dacht in de nacht van vrijdag op zaterdag een gevaarlijk grapje uit te halen met politieagenten. Hij belde namelijk naar de meldkamer dat hij een persoon met een aansteker en een fles vloeistof in zijn handen rond het gemeentehuis in Hoogerheide rond zag lopen.

De man belde rond kwart over twee ‘s nachts, omdat hij de situatie niet vertrouwde. Politieagenten zagen inderdaad een man wegvluchten toen ze bij het gemeentehuis arriveerden. Ze renden hem achterna, maar verloren hem uit het oog. Vervolgens horen ze gefluit: het is de verdachte man.

Steeds opnieuw weet de man te ontkomen en vervolgens de politie weer naar zich toe te lokken met zijn gefluit. Ook vinden de agenten een bijna lege fles lampenolie in een struik naast het gemeentehuis. Helaas verloor de verdachte het kat en muis spelletje. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Daar bleek dat de man óók de melder was. Waarom hij dit heeft gedaan is nog niet duidelijk. Hij heeft een adem- en speekseltest ondergaan.