Bosschenhoofd

Man steelt spullen uit huis in Bosschenhoofd en wordt al snel gevonden dankzij Airtags

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Een hoop gestolen spullen zijn binnen een dag teruggevonden dankzij Airtags. Zondagochtend vroeg werden de spullen gestolen uit een huis aan de Oude Antwerpsepostbaan in Bosschenhoofd, naast het vliegveld Breda International Airport. Politieagenten vonden de goederen terug in Zaltbommel.

Rond kwart voor acht ‘s ochtends kregen wijkagenten een melding van de inbraak. Samen met de Forensische Opsporing waren ze al snel ter plaatse. In het huis vonden ze een voetafdruk van de dader.

De eigenaar van het huis vertelde dat de spullen misschien wel terug te vinden waren met Airtags. Dat bleek te werken. Na het uitlezen van de Airtags werd er namelijk in Zaltbommel een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden door politieagenten uit die regio. De gestolen spullen lagen in zijn auto, samen met nog meer andere spullen.

Agenten zullen de man verhoren. De bevingen van de Forensische Opsporing worden gebruikt om te kijken of de man ook daadwerkelijk de inbreker was. Van de andere spullen wordt nog onderzocht wie de rechtmatige eigenaars zijn.