Etten-Leur

Man uit Halsteren rijdt bewust anderen aan op snelweg in België

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een 31-jarige man uit Halsteren heeft tijdens een dollemansrit een spoor van vernieling achtergelaten, dat eindigde op een snelweg bij Antwerpen. Het begon allemaal toen hij bij een hotel in Etten-Leur vertrok zonder te betalen.

Dat het gaat om een Halsternaar, weet de NOS te vertellen in een nieuwsbericht. Daarin valt tevens te lezen dat de verdachte in een hotel te Etten-Leur een maaltijd niet afrekende voordat hij vertrok. Hij ging er vandoor in de bus van een pizzeria, ook uit Etten-Leur, die daar net een bestelling had geleverd. Omroep Brabant laat weten dat het gaat om Wellness-hotel Trivium.

‘Gek die mensen aan het rammen was’

De brokkenpiloot is in de gestolen bus richting België gereden en heeft na het passeren van de grens meerdere auto’s aangereden. Het bleef weliswaar bij schade, gewonden zijn er niet gevallen. Volgens een slachtoffer, dat zijn verhaal doen in de Gazet van Antwerpen, was de Halsterse man bewust en met hoge snelheid op anderen aan het inrijden. Hij wordt omschreven als “een gek die mensen aan het rammen was” en had blijkbaar een valhelm op.

De pizzabus ging over de kop tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Brasschaat. Daar is de verdachte opgepakt en vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Pizzeria Toscana heeft laten weten alle schade te willen verhalen op de dader. Ook schrijft het bedrijf op Facebook dat de bezorger die met de bus reed enorm geschrokken is.

Geen onbekende

In een vervolgartikel vertelt de Gazet van Antwerpen dat de verdachte geen onbekende is van de Nederlandse politie. Een woordvoerder van Politie Zeeland-West-Brabant heeft gezegd dat hij bekend staat als iemand met ‘onbegrepen gedrag’.