Rucphen

Man uit Rucphen mishandeld door drie inbrekers

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Drie inbrekers hebben maandagavond een 62-jarige man uit Rucphen mishandeld in zijn woning. Het drietal ging er na de mishandeling en beroving vandoor met geld en andere kostbaarheden.

Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien tussen 17.00 uur en 17.10 uur, of vlak erna, in de omgeving van de Achterhoeksestraat in Rucphen. Van de drie daders zijn signalementen bekend.

De eerste dader is een witte man van ongeveer twintig jaar oud en zo’n 1 meter 75 lang. Hij droeg een rode jas met een gele, verticale streep, had een donkere pet op en een zwarte broek aan. De tweede man is ook wit. Hij is ongeveer tussen de 1 meter 60 en 1 meter 70 lang, droeg zwarte kleding en had een masker op. De derde dader is ook een witte man, tussen de 1 meter 70 en 1 meter 75. Hij droeg een zwarte hoodie en had ook een masker voor zijn gezicht.

Wouw

Een week eerder vond in de Schoolstraat in Wouw ook een gewelddadige overval plaats. Daar drongen drie mannen in zwarte kleding een huis binnen, waar een worsteling ontstond met de twee bewoners. De mannelijke bewoner raakte hierbij gewond. Ook deze drie inbrekers zijn spoorloos verdwenen met hun buit.

Lees ook: Drie gemaskerde inbrekers mishandelen stel in Wouw