Roosendaal

Man uit Schijf gearresteerd voor drugs en gevaarlijk rijgedrag

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een man uit Schijf van 34 is maandagavond in Roosendaal gearresteerd voor gevaarlijk rijgedrag en drugsbezit. Ook zou hij een andere automobilist hebben bedreigd.

De politie werd maandagavond rond 22.00 uur gebeld door een automobilist, die vertelde dat hij werd achtervolgd door een kleine donkere auto. De achtervolger zou hem een vuurwapen hebben laten zien. Agenten ontmoetten de melder op een parkeerplaats bij Bosschenhoofd. Hij zei dat de kleine donkere auto de snelweg A58 was opgereden.

Ruim 120 km per uur in bebouwde kom

De politie zag de auto inderdaad rijden op de A58, met hoge snelheid en slingerend. Ook toen hij Roosendaal inreed bleef de man slingerend en hard rijden. Toen de agenten hem in de Leemstraat een stopteken gaven, ging hij nog harder rijden. De man veroorzaakte gevaarlijke situaties en had meerdere bijna-aanrijdingen. Hij reed zo’n 120 tot 130 kilometer per uur waar je maar 50 mag.

Flesje GHB

In de Vincentiusstraat in Roosendaal stopte de man en probeerde hij er rennend vandoor te gaan. Maar de politie was sneller en kon hem arresteren. Tijdens de vluchtpoging had de man een flesje weggegooid. Later bleek dat daar de drug GHB in zat. De auto en de GHB zijn in beslag genomen. De agenten hebben geen vuurwapen gevonden.

Geen geldig rijbewijs

De man uit Schijf bleek ook nog eens te rijden zonder geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was al ingevorderd voor eerdere overtredingen. De man is in de cel gezet om te worden verhoord.