Roosendaal

Man uit Wouw ramt twee maal politiewagen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Een 35-jarige man uit Wouw is zondagnacht gearresteerd nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de man twee maal een politiewagen ramde.

 

Agenten kregen een melding dat een man zich agressief gedroeg bij een tankstation in Ruchpen. De bestuurder is vervolgens de A58 opgereden. Politie-eenheden zagen de auto op de A58 rijden in de richting van Breda, vervolgens keerde de automobilist en reed weer terug in de richting van Roosendaal.

Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar dit werd genegeerd. De bestuurder reed met hoge snelheid door en nam de afslag Zegge. Op de Bredaseweg konden agenten een frontale aanrijding met de auto voorkomen. Wel ramde de wagen van de man de politieauto en een hek van een bedrijfsterrein. Een agent probeerde te voorkomen dat de man weg zou rijden, maar de verdachte vluchtte en raakte daarbij weer een politievoertuig. De achtervolging ging door via de Beethovenlaan naar de Strausslaan en de Burgemeester Sneijderlaan. Op de Amarildijk vonden de agenten de auto, inmiddels zonder bestuurder.

In de omgeving is door agenten en een politiehond gezocht naar de bestuurder. Hij werd gevonden in de woning. De verdachte werd onder hevig verzet aangehouden en is overgebracht naar een politiecel. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs.