Moerdijk

Man vastgebonden aan lantaarnpaal in middenberm snelweg

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten kregen zondagmiddag een melding van een persoon die over de snelweg A17 bij Moerdijk liep. Dat is geen bijzondere melding volgens de politie, die krijgen ze wel vaker. Bij aankomst bleek de situatie echter toch net wat anders te zijn.

Er komen regelmatig meldingen over mensen die over de snelweg lopen binnen bij de meldkamer. Dat zijn vaak mensen die pech hebben, of niet weten dat je in Nederland niet op de vluchtstrook mag wandelen of fietsen. Dat laatste zou in sommige landen namelijk wel mogelijk. Zondag troffen de agenten een persoon in de middenberm aan. Dat komt minder vaak voor, omdat hij de drukke snelweg moest zijn overgestoken.

Maar het werd nog vreemder, schrijft de politie. De man stond met zijn handen vastgebonden aan een lantaarnpaal. Ook was hij nat en zat hij onder het zand. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar is een onderzoek gestart naar wat er is gebeurd.

Met behulp van een tolk is de man gehoord. Het kostte vooraf nog wel flink wat moeite om te ontdekken wat voor taal de man sprak. Uit zijn verhaal bleek dat de man psychische problemen heeft, en er waarschijnlijk geen sprake was van een strafbaar feit. Waarschijnlijk heeft hij zichzelf vastgebonden aan de lantaarnpaal. De man is overgedragen aan de GGZ.