West-Brabant

Man zonder rijbewijs in onverzekerde auto gearresteerd na inbraak

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft zondagavond na een achtervolging een man van 22 uit Hoogerheide gearresteerd. De man reed weg bij een bedrijf in Breda waar was ingebroken. Hij negeerde een stopteken van de politie, maar kon uiteindelijk in Etten-Leur worden aangehouden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook was de auto onverzekerd en was de APK verlopen.

Een eigenaar van een bedrijf aan de Rithsestraat in Breda kreeg zondagavond rond tien uur een inbraakalarm voor een loods. Op camerabeelden zag hij twee personen met gereedschap het maïsveld inlopen. Later ontdekte hij dat er was ingebroken in twee bedrijfsbussen en belde meteen de politie.

Agenten waren met een speurhond de vluchtroute van de inbrekers aan het afzoeken, toen er vanuit een zijpad ineens een auto de weg opreed. De eigenaar en de agenten zijn er meteen achteraan gegaan. De politie gaf een stopteken, maar de auto reed door en ging met hoge snelheid richting Etten-Leur.

In een scherpe bocht verloor de verdachte de macht over het stuur. Hij botste op de Hilsebaan in Etten-Leur op een lantaarnpaal. De verdachte ging te voet verder op de vlucht, maar kon door de agenten worden ingehaald en gearresteerd. Het bleek te gaan om een man van 22 uit Hoogerheide, die geen rijbewijs had. Ook was de auto onverzekerd en de APK verlopen. De politie onderzoekt of hij ook iets te maken heeft met de inbraak.