Bergen op Zoom

Mannen betrapt met airbags in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Twee mannen uit Rotterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden in Bergen op Zoom. Zij worden verdacht van het stelen van airbags uit auto’s.

Agenten wilde een van de mannen eerder op de avond aanhouden voor een controle. De man ging er toen vandoor en de politie kon hem niet meer vinden.

’s Nachts zagen agenten een auto op het parkeerterrein bij een flat aan de Heiningen staan. Toen de inzittenden de politieauto zagen, doofden zij de lichten in de auto.

De mannen konden de agenten niet uitleggen wat zij op dat tijdstip op de parkeerplaats deden. Een van de mannen voldeed aan het signalement van de man die de politie eerder op de avond staande wilde houden.

In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan en een tas met twee airbags. Het vermoeden bestaat dat die gestolen zijn. Vlakbij de parkeerplaats werd een auto aangetroffen waar de airbags waren uitgehaald. De eigenaar van deze auto heeft inmiddels aangifte gedaan.

De verdachten zijn aangehouden op verdenking van heling. Ze zijn woensdag verhoord over hun betrokkenheid bij de auto-inbraak.