Roosendaal

Mannen die explosief plaatsten in Roosendaal staan op camerabeelden

Foto: Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De twee mannen die een explosief plaatsten bij een huis aan de Stephanusdonk in Roosendaal staan op camerabeelden. Die beelden zijn maandagavond te zien in het Omroep Brabant-programma Bureau Brabant. De recherche hoopt dat de kijkers van Bureau Brabant de daders herkennen en het doorgeven aan de politie.

Op dinsdagavond 6 april klonk er een harde klap in de Stephanusdonk in Roosendaal. Het was bijna 21.00 uur en bij een woning bleek er een steen door de ruit te zijn gegooid. Maar tot grote schrik van de buurt, bleek later dat er ook een explosief aan de deur was gehangen. De bewoners van het huis werden geëvacueerd en kort daarna moesten ook de buren tijdelijk ergens anders naar toe. De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief weggehaald en onschadelijk gemaakt.

Buren zagen twee mannen wegrennen

De buren, Hanneke Willemen en haar man, waren naar buiten gekomen, toen ze de knal hoorden. Ze zagen twee mannen wegrennen. En nu blijkt dat die mannen ook op camerabeelden staan. Om wat voor beelden het gaat, is maandagavond te zien in Bureau Brabant. De recherche is nog steeds op zoek naar getuigen. En als er nog meer mensen zijn met camerabeelden, bijvoorbeeld van bewakingscamera’s, dan zou de recherche die beelden graag zien.

Bureau Brabant is te zien bij Omroep Brabant. Het programma wordt maandagavond uitgezonden om 18.15 uur. Daarna kun je het terugkijken op de website. Als je informatie hebt over het explosief of de daders kun je contact opnemen met de politie via 0900-8844. Als je liever anoniem blijft kun je bellen met 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen. Het is handig als je overal het zaaknummer bij noemt of zet: 2021086457.

Lees ook: Verdacht pakketje bij huis in Roosendaal was explosief Lees ook: Hanneke woont naast huis waar explosief gevonden werd: ‘We zagen mannen wegrennen’