Roosendaal

Mannen opgepakt in Roosendaal voor mogelijke steun terrorisme

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie in Roosendaal heeft meerdere mannen opgepakt die zich mogelijk bezig hebben gehouden met het witwassen van geld en het financieren van terrorisme. Dat schrijft BN DeStem op basis van meerdere bronnen.

Op verschillende plekken in Roosendaal werden maandag invallen gedaan. Er werden meerdere mensen opgepakt. De politie liet weten dat het ging om verdachten van witwassen, mensenhandel en verboden wapenbezit. Volgens BNDeStem zou er meer aan de hand zijn, waarschijnlijk een link naar terrorisme.

Drie mannen zijn van Egyptische afkomst. Volgens de advocaat worden zij officieel niet verdacht van steun aan terroristische activiteiten.

Twee andere verdachten zijn de broers Samir en Ali O. Zij hebben een vleesverwerkingsbedrijf aan de Leemstraat in Roosendaal. Bij dit bedrijf werd maandag ook een inval gedaan. Samir O. werd vervolgens aangehouden in zijn huis aan de Mathildadonk.

De politie heeft bij de broers veel contant geld gevonden, alleen wil de politie niet bekend maken hoe hoog het bedrag is. Ook werd er een onbekende stof in beslag genomen. Er werd onderzocht of dit een explosieve stof was, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Ook waren er maandag invallen gedaan in woningen in de Televisiestraat en de Telefoonstraat. In de laatst genoemde straat werd een 49-jarige man aangehouden. Ali O. zou in Rotterdam zijn opgepakt.

Het Openbaar Ministerie en de politie willen niet ingaan op vragen van BNDeStem over mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij terrorisme.