Hoogerheide

Mantelzorgcompliment Woensdrecht: 50 euro als steunje in de rug

Foto ter illustratie

Han Verbeem Han Verbeem

Ook dit jaar komen geregistreerde mantelzorgers in de gemeente Woensdrecht weer in aanmerking voor een Mantelzorgcompliment: een VVV-cadeaubon van 50 euro. De gemeente wil zodoende tegemoetkomen aan de inwoners die zich langdurig en vrijwillig inzetten voor de ondersteuning van hulpbehoevenden, vaak in de familie- of vriendenkring.

Door: Han Verbeem

“Juist in coronatijd is het éxtra belangrijk deze mensen een steuntje in de rug te geven”, zegt wethouder Lars van der Beek. Eerder waren er nog plannen om het Mantelzorgcompliment deels weg te bezuinigen, maar daar is de gemeenteraad uiteindelijk op teruggekomen. “Daar ben ik heel blij mee”, zegt Van der Beek. “De betekenis van dit gebaar van waardering is misschien wel groter dan ooit”, aldus de wethouder. “In dit vreemde jaar van sociale afstand is mantelzorg voor mensen soms de enige constante.”

Vóór 1-11 registreren bij de BWI

Alleen de mantelzorgers die geregistreerd staan bij de BWI (Brede Welzijnsinstelling) komen in aanmerking voor het Mmantelzorgcompliment, aldus wethouder Van Der Beek. Wie zich nog niet heeft geregistreerd bij BWI, kan dit nog tot 1 november doen om in aanmerking te komen voor de beloning. Van der Beek: “Het gaat om mensen die meer dan acht uur per week en langer dan drie maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont. Zij zorgen vanuit een persoonlijke band voor hun partner, een familielid of bekende, bijvoorbeeld in het geval van een langdurig ziekte, een beperking of hoge leeftijd.”

  • Inwoners van Woensdrecht die zich herkennen in de beschrijving maar nog niet geregistreerd staan, kunnen daarvoor nog tot 1 november a.s. terecht bij Lenny Winkel van de BWI: [email protected] of (0164) 672049. Ook komen ze in aanmerking voor ondersteuning door het Steunpunt Mantelzorg van de BWI. Dat is er het hele jaar door voor alle mantelzorgers. De consulenten zijn er voor een luisterend oor en kunnen adviseren over ondersteunings-mogelijkheden, taakverlichting, praktische en financiële hulp.