Woensdrecht

Mantelzorgers in de gemeente Woensdrecht krijgen complimentje

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tijdens de Dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november krijgen mantelzorgers uit de gemeente Woensdrecht een VVV-cadeaubon van 50 euro. Wethouder Lars van der Beek zal het complimentje deze dag persoonlijk overhandigen.

“Veel mantelzorgers zorgen als vanzelfsprekend voor iemand in hun omgeving die dat nodig heeft. Hun hulp is onmisbaar voor de ander en erg belangrijk voor onze samenleving. Zij verdienen een compliment”, zegt wethouder Lars van der Beek.

De Brede Welzijnsinstelling (BWI) organiseert op vrijdag 10 november een gezellige high tea in café Non Plus Ultra in Woensdrecht. De wethouder spreekt de mantelzorgers toe en overhandigt het mantelzorgcompliment aan de aanwezigen.

Wie niet aanwezig zijn maar wel geregistreerd staan, ontvangen het compliment per post. “Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden meer dan de gebruikelijke zorg verlenen aan iemand die in de gemeente Woensdrecht woont.”

Alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij de BWI en voldoen aan bovenstaande beschrijving komen in aanmerking voor het compliment. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan, kunnen daarvoor nog tot 15 december terecht bij de BWI.

 

Foto: Wethouder Lars van der Beek