Bergen op Zoom

Marathon fietsen voor HEROES for HEROES

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Jong en oud hebben zich zaterdag op scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom in het zweet gefietst voor HEROES for HEROES. Ook wielrenner Michael Boogerd kwam meedoen en de deelnemers opzwepen. HEROES for HEROES haalt geld op voor instanties die strijden tegen kanker.

Het was zaterdag de 9e keer dat HEROES for HEROES een indoor cycling marathon hield. De club wil zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Op ‘t Rijks in Bergen op Zoom kwamen jong en oud samen voor een indoor spinningmarathon, waarin ze lichamelijk alles moesten geven.

Elk uur een nieuwe instructeur

De kinderen mochten beginnen. Vanaf half 11 fietsten kinderen van lagere scholen een paar rondes. Elk team probeerde de hoogste opbrengst te halen. Vanaf 12 uur was het de beurt aan de volwassenen. Op het ritme van opzwepende muziek begonnen zij aan hun marathon. De fanatieke deelnemers bleven maar liefst 8 uur op de hometrainer zitten. Elk uur kwam een nieuwe instructeur hen begeleiden en oppeppen.

Ook oud-wielrenner Michael Boogerd kwam meehelpen. Hij klom rond 5 uur ‘s middags op het podium en fietste mee voor HEROES for HEROES. Verder deden ook de Bergse wethouders Barry Jacobs en Andrew Harijgens mee, de Woensdrechtse wethouder Lars van Beek en voorzitter Jan Prop van de Grote Prijs Adrie van der Poel. Allemaal fietsten ze het zweet op hun voorhoofd voor het goede doel.

Goede doelen

Het geld dat alle deelnemers van HEROES for HEROES deze keer ophalen gaat naar een paar goede doelen. Al deze doelen zijn op hun eigen manier bezig met kanker: het Roparun team 188 Maak een vuist, de Stichting Ankie, Hospice De Markies, Make a Wish en de Vrienden van Amphia.