West-Brabant

Marcel steekt West-Brabanders hart onder riem met aangepaste Advertenfiets

Maarten Elst Maarten Elst

Normaal rijdt Marcel Goudswaard met een groot advertentiebord achter zijn elliptigo, een revalidatiefiets waarbij de fietser rechtop staat. Normaal fietst hij rond met advertenties, maar nu met een speciale tekst om mensen een hart onder de riem te steken in deze coronacrisistijd.

Het advertentiebord heeft Goudswaard in tijden van de coronacrisis even in de schuur gelaten. Maar het weerhoudt hem niet om alsnog op de fiets te stappen. Met het bord ‘Zorg voor elkaar’ rijdt hij alle West-Brabantse zorglocaties af om mensen een hart onder de riem te steken.

“Ik weet dat ik binnen moet blijven, maar zorg voor elkaar is ook iets wat heel belangrijk is”, is Goudswaard zich bewust. “Ik neem alleen oogcontact met de mensen, ik zwaai en dat is het eigenlijk. Ik merk dat het veel mensen goed doet, ik krijg er veel positieve reacties over.” 

Geregeld is Goudswaard terug te vinden bij de locaties van Bravis ziekenhuis. Ook bij verschillende vestigingen van tanteLouise rijdt hij een paar rondjes op en neer. De uit Moerstraten afkomstige fietser maakt vrijwel dagelijks honderden kilometers. “Ik doe het maar al te graag. Zodra mensen erbij geholpen zijn, blijf ik hiermee doorgaan.”