Bergen op Zoom

Margo Mulder nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeenteraad van Bergen op Zoom draagt Margo Mulder (PvdA) voor als nieuwe burgemeester. Dat heeft de vertrouwenscommissie woensdagavond bekendgemaakt. Mulder is momenteel burgemeester van Goes.

Voorzitter Adam Ahajaj van de vertrouwenscommissie noemt de 54-jarige Mulder “de juiste burgemeester voor Bergen op Zoom.” In Goes is ze sinds 2018 burgemeester, daarvoor was ze wethouder in Heusden. Van huis uit is ze klinisch psycholoog en werkte  bij het Elisabeth-Tweestedenziekenhuis in Tilburg. De Bergse gemeenteraad heeft woensdagavond in een besloten vergadering tot de voordracht  besloten en aansluitend de uitslag bekendgemaakt. Zowel Mulder als de Commissaris van de Koning zijn vervolgens op de hoogte gesteld. Margo Mulder volgt per 1 juli Frank Petter op, die met pensioen gaat.

Sneller dan verwacht

Margo Mulder is blij met de voordracht, zo laat ze in een eerste reactie weten. “Deze mogelijkheid deed zich sneller voor dan ik had verwacht. Een vacature voor burgemeester van een grotere gemeente komt niet vaak voorbij. Bergen op Zoom heeft net als Goes een belangrijke economische en culturele betekenis en een rijke historie. Dit is een mooie carrièrestap. Hoe fijn ik het ook vind in Goes, ik wilde deze kans niet laten lopen.”