Roosendaal

Mariadal meeting brengt innovatieve ideeën teweeg

© ZuidWest Update

Redactie Redactie

In het Roosendaalse Mariadal vond woensdag 23 mei de vijfde Mariadal Meeting plaats. Dit jaar ging de meeting vooral over innovatie en logistiek. “Noord-Brabant is voor de tweede keer logistieke hotspot, dat moeten we ook zo houden”, zegt  burgemeester Jacques Niederer.

 

Gedeputeerde economie en internationalisering van de provincie Noord-Brabant Bert Pauli was samen met veel bestuurders en ondernemers aanwezig in Mariadal. Daar werden nieuwe innovaties op het gebied van logistiek voorgesteld aan de aanwezigen. Bert Pauli vindt dat de provincie op het gebied van logistiek en economie erg vooruit loopt op de rest van het land. Daarnaast zou hij graag zien dat dit ook internationaal het geval wordt en blijft. “Gemeenten en regio’s moeten goed gaan en blijven samenwerken zodat er ook veel buitenlandse bedrijven zich willen vestigen in Brabant en dat ze vanuit hier exporteren over de hele wereld. Noord-Brabant is ook al actief in Amerika en in Japan.”  

Tijdens de Mariadal meeting was er ook een ‘robot’ aanwezig die de genodigden alvast een glimp liet opvangen van de toekomst. “Het gaat de goede kant op met onze economie en logistiek maar we moet niet rusten op onze lauweren”, sluit Pauli af.