Roosendaal

Marianne van den Bosch wint Roosendaalse fotowedstrijd Monuprenten

'Ut zolderke bij munéér pastoor van Kasdonk' © Marianne van den Bosch

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Marianne van den Bosch heeft met haar foto ‘Ut zolderke bij munéér pastoor van Kasdonk’ de fotowedstrijd Monuprenten gewonnen.

De fotowedstrijd werd uitgeschreven vanwege de jaarlijkse Open Monumentendag. De deelnemers werd gevraagd foto’s in te sturen van monumentale en mooie gebouwen of plekken in de gemeente Roosendaal. Van de bijna 90 ingezonden foto’s werden er 30 foto’s genomineerd door de jury. De jury bestond uit Ben Steffen, Peter van Trijen, Karin Wierickx en Luc Zwegers.

Winnende foto

De jury koos de foto van Marianne van den Bosch uit als winnende foto. De foto is gemaakt in de pastorie Heilig Hartplein. De tweede prijs ging naar Joost Braat. Hij had een panoramafoto gemaakt van de Ludwigstraat met de woningen van architect Jacques Hurks. Ineke Stofmeel won de derde prijs met de foto van het dankbaarheidsmonument St. Michael, genomen voor de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade.

Publieksprijs

De 30 genomineerde foto’s waren tijdens de Open Monumentendag en de dagen erna te zien in de corridor tussen het Tongerlohuys en de Kring. Bezoekers kregen de gelegenheid hun stem uit te brengen op de mooiste foto. De foto met de meeste stemmen kreeg de publieksprijs. In totaal zijn er 132 stemformulieren ingeleverd en op bijna alle genomineerde foto’s was wel een stem uitgebracht.

Jacco van Son won de Publieksprijs. Zijn foto van het pad naar de Kapelberg in de sneeuw kreeg 18 stemmen.