Hoogerheide

Marius Bakker volgt Manus Bolders bij VVD op in Woensdrechtse raad

Marius Bakker, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. (Foto: Facebook / VVD Woensdrecht)

Han Verbeem Han Verbeem

Marius Bakker, nu burgerlid voor de VVD, volgt vertrekkend raadslid Manus Bolders op als gemeenteraadslid in Woensdrecht. Donderdag wordt Bakker al beëdigd in zijn nieuwe functie, en neemt Bolders na 22 jaar afscheid van de raad. De opvolging was tot het laatste moment onzeker; maandagmiddag kon de Woensdrechtse griffie nog geen uitsluitsel geven. Dezelfde avond heeft de VVD in Woensdrecht de knoop doorgehakt.

Sinds 2017 burgerlid

Bakker maakt sinds november 2017 deel uit van de Woensdrechtse VVD-fractie, als burgerlid. De VVD haalde echter bij de verkiezingen van 2018 twee zetels. Volgens de Kieswet zou de eerder gestopte oud-wethouder Martin Groffen de eerstvolgende bij de opvolging zijn maar uiteindelijk neemt Bakker het stokje over, zo maakte de VVD via social media bekend. Marius Bakker is als burgerlid in de Opinieraden woordvoerder op onder meer ruimtelijk beleid. De VVD is in Woensdrecht de kleinste coalitiepartij en heeft een deeltijdwethouder in het college. Het tweede raadslid in de Woensdrechtse fractie is Robbert-Jan Willeboordse.

Vertrek Bolders

Eerder dit jaar maakte Bolders bekend te stoppen als fractievoorzitter en als raadslid. Hij heeft besloten de huidige raadsperiode niet af te willen maken, om in de aanloop naar de nieuwe verkiezingen van maart 2022 “ruim baan te geven aan nieuw bloed.”