Geen regio geselecteerd

Marko Does nieuwe directeur Werkplein Hart van West-Brabant

Marko Does is de nieuwe directeur van Werkplein Hart van West-Brabant

Redactie Redactie

Marko Does is de nieuwe directeur van Werkplein Hart van West-Brabant. Als hoofd van de intergemeentelijke sociale dienst in de Krimpenerwaard en als coördinator sociaal domein in de Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden verdiende hij zijn credits. Hiervoor was hij nog werkzaam als gemeentesecretaris / algemeen directeur bij de gemeenten Giessenlanden en Strijen.

Voor Does voelt het als thuiskomen. “Ik geloof in de kracht en drijfveren van mensen om iets moois van hun leven te maken. Maar soms hebben ze daar een handje bij nodig. Daarom wilde ik absoluut terug naar het sociaal domein, waar dit de essentie is van het werk. Sinds de oprichting in 2015 staat het al goed op z’n poten, dus het wordt een prachtige uitdaging voor mij en de mensen om mij heen om hier op door te bouwen.”

Makkelijke keuze

Doordat de vorige directeur Bas Kurvers een wethouderspost accepteerde en vertrok richting Rotterdam, moest het Werkplein op zoek naar een nieuwe directeur. Die kandidaat werd snel gevonden en lijkt uit het goede hout gesneden. Thomas Zwiers, die de selectiecommissie leidt, is enthousiast over de nieuwe directeur. “Ik verwacht dat we met Marko de persoon gevonden hebben waarmee we de huidige koers op een succesvolle manier gaan voortzetten. Hij brengt veel ervaring mee en kent de kracht van (regionale) samenwerking uit zijn eerdere werk.”

Het Werkplein Hart van West-Brabant is de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk- en inkomensondersteuning voor de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert.