Wouw

Markt in Wouw wordt omgetoverd tot zandstrand

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Wouwse Markt wordt van 8 tot en met 10 juli omgetoverd tot een zandstrand. Drie dagen lang vinden er wedstrijden plaats op vier velden voor beachvolley, voetvolley en beachtennis.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van café In den Veehandel in Wouw is het evenement in het leven geroepen. Eigenaar Frenk Theuns organiseert het niet alleen, hij krijgt ondersteuning van stichting Wouw on ice.

Op de Wouwse Markt wordt 350 kubieke meter strandzand gestort. Voor de waterpomp aan de zijde van de kerk komt een strandtent van 450 vierkante meter met veel glas. Verder komt er een podium en zal er naast het sporten veel gefeest worden.

Het programma begint vrijdag 8 juli om 19.00 uur met demonstraties, kennismaken met de ploegen en een groot feest voor iedereen. Zaterdag 9 juli gaat het sportieve gedeelte vanaf 9.00 uur van start met de poulewedstrijden. Voor alle deelnemers is er aan het eind van de zaterdag een barbecue en aansluitend een feestavond.

Zondag 10 juli worden om 9 uur de wedstrijden voortgezet. Om 15.00 uur starten de finalewedstrijden met daarna de prijsuitreiking en het overhandigen van de opbrengst aan goede doelen en rond half zes is er nog een strandborrel. Voor meer informatie kan je kijken op www.wouwonthebeach.nl.