Roosendaal

Marktkooplui verdienen een prominentere plek op de Nieuwe Markt in Roosendaal

De zaterdagmarkt op de Nieuwe Markt in Roosendaal

De zaterdagmarkt op de Nieuwe Markt in Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

De zaterdagmarkt in Roosendaal zou beter tot zijn recht komen op het voorste deel van de Nieuwe Markt. Dat schrijven Peter Raijmaekers en Sjef van Dorst namens de Roosendaalse Lijst aan het college.

Volgens Raijmaekers proberen de marktkooplui al jaren om zo zichtbaar mogelijk te zijn. De huidige situatie noemt hij ‘niet zo ideaal’. Raijmaekers is zelf een wekelijkse bezoeker van de zaterdagmarkt, vertelt hij in het Fractiehuis op ZuidWest FM. Hij knoopt regelmatig een praatje aan met de kooplui en hoort van hen dat zij al geruime tijd in gesprek zijn met de marktmeester over dit onderwerp.

Zichtbaarder en toegankelijker

Ze staan nu op de Nieuwe Markt, vlakbij het Paviljoen. En dat is volgens de kooplui en volgens Raijmaekers en Van Dorst niet de plek waar de markt het beste tot zijn recht komt. Ze verhuizen liever naar het voorste deel van de Nieuwe Markt, rondom de waterfontein. “Op deze plaats zijn ze beter zichtbaar. Bovendien verbetert daarmee de toegankelijkheid van de zaterdagmarkt vanuit de Markt, winkelcentrum Roselaar en vanuit de Laan van België.

Gesprek

De raadsleden vragen het college of zij bereid zijn tot een gesprek met de koopmarktlieden. Ze hopen op snel resultaat. “Want,” zo zeggen Raijmaekers en Van Dorst, “de zaterdagmarkt is een mooi en traditioneel plaatje in Roosendaal.”

Luister hier naar het hele interview met Peter Raijmaekers in Het Fractiehuis op ZuidWest FM.