Hoogerheide

Martijn uit Hoogerheide gaat viraal op internet met filmpje van glijpartij

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Als je een ongelukkige glijder maakt, hoop je maar dat zo min mogelijk mensen het zien. Maar Martijn Valkenburg uit Hoogerheide denkt daar anders over. Hij plaatste een video van zijn glijpartij op Dumpert en werd duizenden keren bekeken.

Door: Vincent Krijtenburg

Op de video is te zien hoe Valkenburg met een fohn in zijn handen de bocht om rent en uitglijdt. Met een doffe klap komt hij neer op de grond maar hij staat weer snel op. Wat deed hij nu eigelijk met die fohn? En hoe komt die video op internet?

“Ik heb deze zomer een vijver aangelegd en door de harde vorst was die dichtgevroren. Met een fohn van mijn vrouw probeerde ik de vijver en de vissen te redden. Terwijl ik daarmee bezig was ontdekte ik dat de vissen bijna geen water meer hadden, dus rende ik naar mijn schuur om een tuinslang te pakken”, legt Valkenburg desgevraagd uit.

De deurbel met camera legde vast hoe Valkenburg onderuit ging. Omdat hij er wel om kon lachen, besloot hij de video op de populaire videosite Dumpert te zetten. Vele kantoorhelden en thuiswerkers bekeken maandag de video. Binnen de kortste keren had het filmpje duizenden views. “Bizar”, noemt Valkenburg het.

Aan de valpartij hield de Hoogerheidenaar geen ernstige verwondingen over en ook de vissen hebben het avontuur beleeft. Valkenburg kijkt met een lach terug op het virale internet-avontuur.