Bergen op Zoom

Martin Luther Kingbrug in het groen voor grootschalig onderhoud

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De Martin Luther Kingbrug in Bergen op Zoom is deze en volgende week afgesloten voor fietsers en voetgangers. De brug krijgt groot onderhoud, en dat was hard nodig.

Het hout van de brug was op verschillende plekken verrot en versleten. Meerdere voetgangers en fietsers deden daar melding van. De gemeente nam in de afgelopen tijd al enkele tijdelijke maatregelen om de veiligheid op de brug te waarborgen. Nu wordt de brug grootschalig aangepakt.

Nieuw hout

De eerste week van de werkzaamheden staat in het teken van het verwijderen van het versleten hout. In de tweede week krijgen zowel het fietspad als het voetgangers pad een nieuwe laag hout die weer twee decennia mee moet gaan.

Groene netten

De leuning van de Martin Luther Kingbrug bleek nog aan alle veiligheidseisen te voldoen dus die wordt pas vervangen als dat later nodig blijkt te zijn. Tijdens de werkzaamheden is de brug voorzien van groene netten die ervoor moeten zorgen dat er geen puin op de weg belandt. In de eerste week van november gaat de brug tussen de Boulevard en stadpark Kijk in de pot weer open.