Hoogerheide

Mathieu van der Poel en Fem van Empel winnaars GP Adrie van der Poel

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Hoogerheide was zondag weer het wedstrijdterrein van wielerevenement Grote Prijs Adrie van der Poel. Mathieu van der Poel en Fem van Empel zijn opnieuw als eerste geëindigd – net zoals vorig jaar. Beide winnaars spreken lof uit over het evenement, en zijn hoopvol over het wereldkampioenschap veldrijden dat aankomend weekend plaatsvindt in Tsjechië.

Voor winnaar Mathieu van der Poel is het gebied van Hoogerheide bekend terrein. “Ik heb hier al veel mooie momenten mogen beleven”, zegt hij. “Het blijft leuk en is dichtbij huis en er is altijd veel volk dat ik ken.” Er komen sowieso veel bezoekers af op het evenement. Rijen dik staan mensen de renners toe te juichen in het zonnetje en met een biertje in hun hand.

Het wielerseizoen verloopt tot nu toe voorspoedig voor Van der Poel. “Dat zo  doortrekken naar volgende week in Tsjechië is het hoofddoel.” Dan vindt namelijk het wereldkampioenschap veldrijden plaats in Tábor. “We gaan het zien, ik heb in ieder geval alles gedaan wat ik moest doen.”

Kleine aanpassingen

Het parcours is niet veel anders dan de voorgaande jaren. “Her en der wat kleine aanpassingen. We moeten er bijvoorbeeld op letten dat er niet te lange stukken met modder zijn”, vertelt Adrie van der Poel. “Maar geen veranderingen die echt opvallen. Het is mooi dat het goed weer is. Als de zon schijnt ziet alles er toch wat rooskleuriger uit hè. Maar ik moet zeggen dat in de loop der jaren het terrein alleen maar beter is geworden.”

Goede sfeer

Bij de vrouwen is Fem van Empel als eerste geëindigd. Net zoals vorig jaar. “Het is een mooi parcours, en ik geniet van alle mensen die hier komen kijken. De sfeer zat er hier echt wel goed in.” Ook Van Empel kijkt uit naar het wereldkampioenschap in Tsjechië. “Ik ga erg mijn best doen om de trui daar niet af te geven!”