Hoogerheide

Mathieu van der Poel weer oppermachtig in Hoogerheide

Mathieu van der Poel wint Grote Prijs in Hoogerheide. Archieffoto: ©112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in Hoogerheide voor de vijfde keer de Grote Prijs Adrie van der Poel gewonnen. De Belg Toon Aerts werd tweede, maar won daarmee wel de Wereldbeker veldrijden.

Het was genieten voor het publiek in Hoogerheide. Er was een heerlijk winterzonnetje en de cross was spannend. Door het droge weer konden de veldrijders een redelijk hoog tempo rijden. Tot op de helft van de wedstrijd was iedereen erg aan elkaar gewaagd. Het lukte geen van de deelnemers zich los te maken van het peleton.

Halverwege de cross veranderde de situatie. Van der Poel viel aan, reed weg van de groep en bleef op voorsprong. Het lukte de anderen niet om hem in te halen. Van der Poel kwam als eerste over de streep met ruim 30 seconden voorsprong op Toon Aerts. De derde plaats was voor Eli Iserbyt.

Wereldbeker voor Toon Aerts

Voor het klassement van de Wereldbeker maakte de wedstrijd weinig uit. De wereldbeker was voor Aerts, Iserbyt werd tweede. Van der Poel moest genoegen nemen met de achtste plek in het eindklassement.

De Grote Prijs Adrie van der Poel is al jarenlang traditioneel de afsluiter van de Wereldbeker. De cross is in 2000 begonnen als afscheid voor Adrie van der Poel, vader van Mathieu. Tegenwoordig wordt de Grote Prijs gezien als een van de belangrijkste Nederlandse wedstrijden in het veldrijden.

Titel verdedigen op WK in Zwitserland

Volgende week gaan de veldrijders naar Zwitserland voor het Wereldkampioenschap. Van der Poel verdedigt daar zijn wereldtitel. Het WK wordt op zaterdag 1 en zondag 2 februari gehouden in Dübendorf.