Hoogerheide

Mathieu van der Poel wint GP Adrie van der Poel

Foto: © Archief ZuidWest TV

Redactie Redactie

Veldrijder Mathieu van der Poel lijkt klaar te zijn voor zijn volgende grote eindtoernooi. Dit weekend won hij in Hoogerheide de generale repetitie, de naar zijn vader vernoemde Grote Prijs Adrie van der Poel. Begin februari wil Van der Poel een gooi doen naar de wereldtitel.

Het was geen overtuigende overwinning van Van der Poel. Lange tijd reed hij op kop samen met Toon Aerts en Wout van Aert, die geregeld van plek wisselden. In het begin kon hij het tempo niet helemaal goed bijhouden, omdat de training nog in zijn benen zat. “In het begin raakte ik wat buiten adem, het tempo lag wat te hoog. Maar gelukkig kwam ik er daarna weer wat door. Pas helemaal op het einde begon het weer te draaien zoals ik wilde”, zei hij tegenover Sporza.

Voorbereiden op wereldkampioenschap

Uiteindelijk finishte Van der Poel dertien seconden eerder dan Toon Aerts en tweeëndertig eerder dan Wout van Aert. David van der Poel eindigde op de achtste plek met een tijd van ruim zes minuten langer dan zijn broer. Voor hen was dit de laatste test voor het WK veldrijden in Bogense, Denemarken. “Ik ga met een positief gevoel naar Denemarken. Ik heb lang en veel getraind op stage. Nu hoop ik op die supercompensatie volgende week.”