Roosendaal

Zoetekauwen komen aan hun trekken in Maurice’ zuurstokroze snoepparadijs

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Knalroze is de nieuwe snoep- en ijswinkel aan de Nieuwe Markt in Roosendaal. En ook de zoete geur van suikerspin en popcorn is niet te missen als je langs Sweetshop Piccolo loopt. En hoe zoet het ook allemaal klinkt. De aanleiding voor Maurice Bakx om de zaak te openen is ronduit zuur te noemen.

Maurice Bakx was als kermisondernemer betrokken bij acht attracties. Een groot deel daarvan werd in 2020 bij een grote brand in een loods verwoest. Als klap op de vuurpijl kwam daar nog eens de coronacrisis overheen. “Dat was voor de evenementenbranche tot en met nu een nekslag”, zegt Bakx. Bij de pakken neer zitten was geen optie voor de ondernemer. Hij bedacht een ambitieus plan, waar de winkel in Roosendaal een onderdeel van is.

Knalroze ijswagens

Vorig jaar begon Bakx met het bouwen van ijswagens. In een korte periode bouwde hij zestien ijswagens, waarvan hij het merendeel verkocht. Zelf heeft hij ook nog een aantal bussen rondrijden op verschillende plekken in het Nederland. Eén van de bussen is een Volkswagen Transporter die in zijn vorige leven ambulance was. Toen was de bus knalgeel, nu knalroze. “Hiermee rijden we rond in de omgeving Roosendaal. De wagen is gespoten en heeft een toonbank met een vitrine waarin snoep staat. Ik werk graag met ambulances omdat die een goede stroomvoorziening hebben en dat is nodig voor de vriezers met ijs”, legt Bakx uit.

Sweetshop Piccolo

Nu hij zeven wagens heeft rijden is Bakx gestopt met het bouwen van ijswagens. Wel opende hij twee snoep- en ijswinkels met de naam Sweetshop Piccolo. Eén in Sint Willebrord, en één aan de Nieuwe Markt in Roosendaal. De zoete geur komt je tegemoet als je de zaak in stapt. Dat is ook niet zo gek als je het assortiment bekijkt: schepijs, chocoladefruit, popcorn, suikerspin, lolly’s, zuurstokken, slush puppy en ijskoffie. Voorin de winkel worden churros en wafels verkocht en kun je een kopje koffie afhalen. Om de zaak ook winterbestendig te maken, zal het assortiment in het najaar worden uitgebreid met bijvoorbeeld pannenkoeken.

Alles in de winkel is knalroze. “Een soort prinsessenwinkel”, noemt Bakx het zelf. De kermisinvloeden zijn goed terug te zien in de inrichting van de zaak. Felle kleuren, pluche knuffels en neonverlichting.

Ambities

In de komende jaren wil de ondernemer met een tempo van twee per jaar nog minimaal acht winkels openen. Waar hij de winkels opent is afhankelijk van het aanbod. Een Sweetshop aan de rand van Roosendaal ziet hij ook wel zitten “Mijn ambitie zou Kalsdonk zijn. Als zich daar een mogelijkheid voordoet, begin ik er gelijk een ijssalon.”