Roosendaal

Maximaal 15 extra standplaatsen op bestaande woonwagenkampen

Plekken voor woonwagenbewoners in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal wil tien tot vijftien nieuwe standplaatsen voor woonwagens realiseren op de al bestaande woonwagenkampen. Dat laat wethouder Toine Theunis weten.

De wethouder wil niet zeggen om welke locaties het gaat. “We willen graag zorgvuldig de bewoners van de kampen waar het om gaat en omwonenden informeren en betrekken bij de uitbreidingen. Zodra dat traject is opgestart, maken we bekend om welke locaties het gaat. We verwachten op korte termijn de eerste gesprekken te gaan voeren”, aldus Theunis.

Realisatie

Dit is ook teruggekoppeld aan een vertegenwoordiging van woonwagenbewoners die zich eind vorig jaar voor het stadhuis hard maakte voor nieuwe standplaatsen. “We begrijpen de druk om snel nieuwe plekken te realiseren. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uitgaande van overleg met de woonwagenbewoners en de omwonenden, bouw- en woonrijp maken en een planologische procedure, moet er rekening worden gehouden met een minimale doorlooptijd van 1,5 tot 2 jaar.”

Wachtlijst

De extra standplaatsen voor woonwagens zijn nodig om de wachtlijst voor mensen die in een woonwagen willen wonen verder terug te dringen. In Roosendaal staan op dit moment 55 mensen op die lijst.

Lees ook: Woonwagenbewoners uit Roosendaal in actie voor meer standplaatsen